750.000 ευρώ για το Περιφερειακό Ιατρείο Ζαρού

2021-06-03

Εγκρίθηκε τελικά η τροποποίηση  σκοπιμότητας για την υλοποίηση του έργου "Προσθήκη κατ' επέκταση και ύψος στο Περιφερειακό Ιατρείο Ζαρού" της 7ης Υ.Πε Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, περιλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων για τα έργα επιβαρύνσεων.


Το έργο αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κρήτης για την έγκριση της οριστικής μελέτης , την υλοποίηση και την χρηματοδότηση, εφόσον εξασφαλισθούν οι πόροι χρηματοδότησης όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση!


Αξίζει να αναφερθεί ότι για την σημαντική αυτή εξέλιξη , καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Επιτροπή που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό και η οποία δεν σταμάτησε στιγμή να "κυνηγάει" το στόχο για την βελτίωση των υποδομών του Ιατρείου της Πάνω Ρίζας.

Μάλιστα , προσφάτως η Επιτροπή σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και συντοπίτη Λευτέρη Αυγενάκη, εξασφάλισε τη δέσμευση του Υφυπουργού για αρωγή στην παραπάνω προσπάθεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα κοινοποιήθηκε η απόφαση από το Υπουργείο Υγείας.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Με χαρά πληροφορηθήκαμε για τη σημερινή είδηση της έγκρισης του ποσού των 750.000€ για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού του Δήμου Φαιστού.

Ενός έργου που επιθυμούσαμε διακαώς και που βλέπουμε μετά από εντατικές προσπάθειες να γίνεται πράξη.

Η Επιτροπή Υγείας Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού ευχαριστεί από καρδιάς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή του Νομού μας Λευτέρη Αυγενάκη για την καταλυτική του συνεισφορά, διότι από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του και ενθάρρυνε τις προσπάθειες για την επιτυχημένη διαμόρφωση και ολοκλήρωση των μελετών του Ιατρείου.

Κατά τη συνάντησή μας τον προηγούμενο μήνα δεσμεύθηκε και συνεπής στα λόγια του, πέτυχε την επιτάχυνση των διαδικασιών που οδήγησαν στην έγκριση του ποσού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλεται επίσης και στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για την ουσιαστική συνεργασία και τη συμβολή στην υλοποίηση του έργου, μέσω της χρηματοδότησής του από την Περιφέρεια, καθώς και στον Προϊστάμενο Διεύθυνσης των Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Φακουκάκη, αλλά και στην κυρία Σμυρνάκη Μαρία του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για την παραγωγική συνεργασία στην εκπόνηση των μελετών.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την τεχνική-μελετητική εταιρεία "3axes" των Γιάννακα-Δροσανάκη για τις μελέτες του Περιφερειακού Ιατρείου και φυσικά τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, και ιδιαίτερα τον Υποδιοικητή, υπεύθυνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κ. Δημήτριο Αγαπίου, καθώς και την κα Σπανάκη Αρτεμισία από την Διεύθυνση της Ενιαίας Τεχνικής Υπηρεσίας για την αμέριστη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και θα διευκολύνει σημαντικά το έργο μας για την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής.

Αποδεικνύεται ότι με τη συνεργασία και τη βούληση όλων των δυνάμεων του τόπου γίνονται μεγάλα πράγματα.


Από την πρόσφατη επίσκεψη Αυγενάκη στο χώρο του Ιατρείου Ζαρού
Από την πρόσφατη επίσκεψη Αυγενάκη στο χώρο του Ιατρείου ΖαρούΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

«Όταν συναντήθηκα με την Επιτροπή Υγείας του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού του Δήμου Φαιστού, υποσχέθηκα να παράσχω κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έγκριση του έργου της αναβάθμισης του Περιφερειακού Ιατρείου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που μόλις ένα μήνα μετά τη συνάντηση εγκρίθηκε η προσθήκη κατ' έκταση και ύψος στο Περιφερειακό Ιατρείο Ζαρού, που θα περιλαμβάνει και έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, συνολικού προϋπολογισμού 750.000€.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Υγείας, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης για την άψογη συνεργασία, ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παροχών στην υγειονομική κάλυψη της περιοχής και θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων μας. Το είπαμε - το κάναμε! ».


panorizanews@gmail.com
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!