Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 (Η Ειρήνη Γιαννουλάκη είναι Σεφ έχοντας κερδίσει τις καλύτερες κριτικές για τις δημιουργίες της. Στην προσωπική της σελίδα στο facebook ,μπορείτε να βρείτε διάφορες πεντανόστιμες συνταγές)

ψωμακια για σχολικο κολατσιο
ψωμακια για σχολικο κολατσιο

Από τα ωραιότερα και ποιο λαχταριστά ψωμάκια για το κολατσιό των μικρών και μεγάλων παιδιών!

Υλικά:

330 gr γαλα φρέσκο με πλήρες λιπαρά χλιαρό 100gr. Bιτάμ η βούτυρο λιωμένο,  όχι καυτο 35gr. Zάχαρη 12gr. Aλάτι.Ένα μεγάλο αυγό ( 70gr .). 40gr. μαγιά φρέσκια ή  12gr ξηρή. 750gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Αυγό η γάλα για επάλειψη σουσάμι, παπαρουνόσπορο, λιναρόσπορο .Ότι σας αρέσει!

Διαδικασία:

Ζεσταίνω το γάλα να είναι χλιαρό.Σε μια λεκάνη βάζω το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βιτάμ η το βούτυρο, ότι προτιμάτε, προσθέτω την μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσουν.Προσθέτω λίγο από το αλεύρι της συνταγής μου και αφήνω για λίγο πέντε λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά, θα αρχίσει να φουσκώνει. Συνεχίζω προσθέτοντας το αυγό, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.Προσέξτε λίγο την ποσότητα του αλεύρου, κρατείστε 30 -40 gr. και προσθέστε το σταδιακά καμιά φορά ίσως χρειάζεται περισσότερο η λιγότερο, εμένα τόσο μου πήρε.Το γλυκοζυμώνουμε, καλύπτουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και μια πετσέτα, αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο παίρνω ζυμάρι 100 gr. και πλάθω στρογγυλό, η μακρόστενο σχήμα το ζυμαρακι μου.

Τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί,σκεπάζω με μεμβράνη και πετσέτα και τα αφήνω να φουσκώσουν.Όταν είναι έτοιμα τα αλείφω με αυγό, μπορώ όμως να χρησιμοποιήσω και γάλα, πασπαλιζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, πάνω κάτω αντίσταση, μέχρι να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία εύχομαι σε όλους!

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟ & ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ
ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟ & ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ


Υλικά συνταγής:

500γρ. ρεβύθια .3/4 της φλυτζάνας ελαιόλαδο. 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. 1 ματσάκι μάραθο.500γρ. άγριο σπανάκι. Χυμό από δύο λεμόνιαΔύο κοφτές κουταλιές της σούπας. αλευρι, αλάτι και πιπέρι. Νερό όσο χρειαστεί.

Διαδικασία:

Αποβραδίς μουλιάζω τα ρεβίθια, σε αρκετό κρύο νερό, με δύο κοφτές κουταλιές της σουπας αλάτι.Την επόμενη μέρα τα σουρώνω και τα ξεπλενω πολύ καλά. Εγώ δεν τους βάζω ποτέ σόδα,τα βάζω σε ένα τσικάλι με νερό και τα βράζω σε σιγανή φωτιά, αφαιρώ τον αφρό όταν δημιουργηθει και τα αφήνω να μαγειρευτούν. Σε ένα τσικάλι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ρίχνω τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζω για λίγο, ρίχνω και το μάραθο,αφήνω να τσιγαριστεί και αυτο και συνεχίζω με το άγριο σπανάκι,το οποίο δεν θέλει πολύ μαγείρεμα γιατί είναι τρυφερό.Θα προσθέσω και νερό στο φαγητό μου όσο χρειαστεί. 5-6 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, θα βάλω στο τσικάλι τα ρεβίθια,το αλάτι, το πιπέρι και θα ανακατέψω το λεμόνι με το αλεύρι και θα το ρίξω και αυτό στο τσικάλι.Θα το ανακατέψω, θα το αφήσω να πάρει μερικές βράσεις και το φαγητό μου είναι έτοιμο! Το πρώτο πιάτο είναι σκουτελικό για τη γειτόνισσα!

"Η μάνα μου πάντα μου έλεγε, όταν θες να ποχερήσεις, να είναι πάντα το πρώτο πιάτο από το τσικάλι και να το δώσεις με την καρδιά σου!"


panorizanews@gmail.com
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!